Batterij

Geef een reaktie

BatterijEen batterij heeft niet het eeuwige leven. Op een gegeven moment raakt ie uitgeput. Je zou jezelf met een oplaadbare batterij kunnen vergelijken. Regelmatig moet je even opladen, want je wilt nog langer mee.

Eigenlijk zou het gemakkelijker zijn als je continue zou zijn aangesloten op die onuitputtelijke voorraad van energie. Je kunt daar nu een begin mee maken. Sluit je aan en laad je op!

Ga je eigenlijk wel eens na hoe het er met jouw denkbeeldige batterij voorstaat? Of wacht je tot het rode waarschuwingslampje brandt? In geval van het laatste: je ben ongetwijfeld niet de enige. Het hoeft echter niet zo en daarover vertel ik je graag meer.

Oplaadpunten

Tegenwoordig heb je elektrische auto’s. Misschien heb je die blauwe oplaadpaaltjes al eens gezien. Een waardevol systeem hoewel er nog niet zoveel van die paaltjes zijn te vinden. Mensen moeten daarom soms inventief zijn. Een mooi voorbeeld zie ik regelmatig bij iemand in de straat.

Deze mevrouw dacht, dit kan ook anders. Ze nam een snoer en sloot deze aan op zowel de auto als het stopcontact in haar pand. Tegenwoordig zie ik haar regelmatig op deze manier haar auto opladen. Ik moet altijd glimlachen als ik het zie.

Jouw batterij

Je denkt misschien, dit is allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het nu precies met mijn eigen batterij? Hoe moet ik die in vredesnaam steeds maar weer opladen? Ik help je graag op weg. Het enige wat ik van je vraag is een beetje van je tijd.

Tijd is altijd een lastige, want je denkt wellicht dat je die niet hebt. Er is al zoveel en je energie raakt nu al op bij al die activiteiten. Moet er nog meer bij dan is straks de batterij helemaal op.

Yoga en spiritualiteit zitten vol met paradoxen. Ook hier is daar weer eens sprake van. Tijd nemen voor niks doen, levert je dubbele tijd op voor wel doen. Je batterij is weer gevuld en vol energie kun je verder met waar je mee bezig was.

Geaard

Om nog even terug te komen op die elektrische auto… Als je die aansluit op het elektriciteitsnet dan let je op dat de stekker is geaard. Om jezelf op te laden is dit ook heel belangrijk. Eerst contact maken met de grond onder je voeten. Daarna de verbinding leggen met de bron van energie.

Een prachtig voorbeeld dat ik vaak noem, is de Berghouding. Hiermee kun je heel gemakkelijk en op elke locatie aan de slag. Voel je voeten wortelen in de aarde. Ervaar het contact. Dat is een essentieel begin.

Op je rug gaan liggen in Savasana of zelfs in Yoga Nidra is ook een uitstekende optie als je goed aarden wil. Ervaar hoe de gehele achterzijde contact maakt met de bodem. Laat het lichaam dragen en rusten. Neem het geheel tot in de puntjes waar.

Begin gemaakt

Als je voorgaande adviezen ter harte hebt genomen, is dat een waardevol begin voor het opladen van jouw eigen batterij. Met yoga krijg je gereedschap om te allen tijde van deze faciliteit gebruik te maken. Jij wilt toch ook graag altijd veel energie?

Geef een reaktie