Bosje bloemen

2 Reakties

Bosje bloemenJe kunt je huis opfleuren met een bosje bloemen. Daar beleef je wel een weekje veel genoegen aan. Aan het eind van die week begint het geheel helaas te verleppen. Het water wordt troebel en uiteindelijk gooi je de boel maar weg.

Voor hetzelfde geld kun je langer genieten. Met online yogales heb je wel een maand plezier. Het leuke is dat je dat profijt als het meezit, nog veel langer met je mee zult nemen. Wat je ervaart, verandert mogelijk iets aan hoe je in het leven staat.

Online yogales biedt bovendien een variatie die je met zo’n bosje bloemen natuurlijk niet krijgt. Oefeningen zijn er in soorten en maten. Het hele scala is aanwezig in ons beschikbare pakket.

Je kunt daarmee op elk moment oefenen, want het gaat om filmmateriaal. Daarbij kun je kiezen voor een van de vaste lessen of voor een samenstelling, die jij helemaal zelf bepaalt.

Samen oefenen

Discipline opbrengen om zelf te oefenen, is gemakkelijker als je ook een deel samen doet. Daarom bieden we online events op vaste momenten. Bij de webinars doen we elke week samen een meditatie of een ontspanningsoefening.

Deelname daaraan is uiteraard op vrijwillige basis. Voor als je een keer niet kunt, is er een archief. Daarin kun je alle webinars die we hebben gedaan bekijken. Dat is ook handig als je de oefening wilt herhalen, zo vaak je maar wilt.

De webinars duren zo’n dertig minuten. Dat vraagt niet zoveel van je kostbare tijd. Je hoeft er de deur niet voor uit, dus dat is een groot voordeel. Dat geldt overigens ook voor al het yogafilmmateriaal, want dat kun je vanuit je huiskamer doen.

Bosje bloemen

Om nog even terug te komen op dat bosje bloemen: van yoga kom je pas echt tot bloei. Je innerlijke bloem gaat erdoor bloeien. Misschien vind je dat wat poƫtisch, maar persoonlijk ervaar ik het zo wel.

Je komt namelijk in contact met je diepste wezen. Met hem of haar had je wellicht nog geen kennis gemaakt. Het was natuurlijk altijd al latent aanwezig. Bij yoga kom je echter pas helemaal thuis.

Is dit je allemaal te hoogdravend, vergeet dan mijn woorden voor dit moment. Begin er maar aan om de reden die voor jou nu geldt. Je gezondheid, meer ontspanning of beter leren ademen: wat mij betreft allemaal valide als startpunt van je yogaweg.

Mogelijk zoek je ook verdieping omdat je huidige leven je niet echt vervult. Ook dan is yoga een prachtige route. Laat je niet weerhouden en ga sowieso je eigen weg.

Stil staan

Om jouw motivatie te achterhalen, zul je echter wel even stil moeten staan. Mooi is dat dit bij uitstek kan tijdens een van de oefeningen in de yoga. Tijdens fysieke houdingen, tijdens meditatie of tijdens een ademhalingsoefening.

Je motivatie hoef je wat mij betreft trouwens per se te verwoorden. Soms helpt het je echter om duidelijker te krijgen waar je staat. Als woorden je helpen, raad ik je aan ze te gebruiken. Zitten ze je in de weg, laat ze dan maar voor wat ze zijn.

2 Reakties op “Bosje bloemen”

 1. Linda

  Leuk stukje Sylvia, ik vind de mogelijkheden op jullie websites (yogacentraal.nl en loomm.nl) heel comfortabel. De live meditaties en ontspanningsoefeningen zijn altijd erg aangenaam en wanneer ik behoefte heb aan yoga, kan ik gemakkelijk een keuze maken uit het aanbod van oefeningen hier op de site.
  Nog even over het bosje bloemen, ik koop, als het lukt, elke week bloemen voor in huis. Behalve dat ik geniet van de bloemen is het voor mij ook een uitdaging om de ze zo lang mogelijk mooi te houden.
  Al met al zou ik jouw oefeningen en meditaties niet meer willen missen.
  Groetjes,
  Linda

 2. Sylvia Spruit

  Dank je wel voor je leuke reactie, Linda šŸ™‚

Geef een reaktie