Computer Yoga

Geef een reaktie

ComputeryogaYoga oefeningen via de computer: is dat eigenlijk wel goed? Traditioneel zie je bij yoga een groep mensen voor je, met een leraar ervoor. Kun je ook oefenen zonder een leraar direct fysiek bij de hand?

Het idee van yogalessen in groepsverband is om je te stimuleren zelf thuis te gaan oefenen. Yoga is niet bedoeld voor alleen 1x per week, maar om met je mee te nemen in het geheel van je bestaan.

Lessen

Zelf heb ik jarenlang cursussen yoga verzorgd aan grote groepen mensen en ook nu nog geef ik privƩlessen in mijn eigen huiskamer. Ik ben dus zeker geen tegenstander van groepslessen yoga.

Via de computer oefenen zie ik echter ook als een prima mogelijkheid. Je bent dan niet gebonden aan een bepaalde tijd of plaats waar je naartoe moet. Je hoeft de computer (of smartphone) maar aan te zetten en je hebt het oefenmateriaal direct tot je beschikking.

Als het buiten regent, sneeuwt of stormt hoef je er niet op uit om naar de yogales te gaan. Online op je computer log je in en hup, je kunt beginnen.

Geen reden dus meer om het niet te doen šŸ˜‰

Bedoeling

Zoals ik al zei, is het idee van yoga dat je thuis zelf gaat oefenen. Dat geldt overigens zeker niet voor alleen de fysieke yogahoudingen. Yoga oefeningen bouwen iets van binnen bij je op. Je leert beter te voelen en waar te nemen.

Je gaat beter communiceren met je lichaam. Je merkt je gedachten en gevoelens op. Je volgt je in- en je uitademing.

Natuurlijk is het fijn en goed als iemand je zo nu en dan corrigeert, maar online op de computer kun je ook goed zien en horen wat de bedoeling is.

Bovendien kun je me bij vragen altijd mailen en dan krijg je snel een antwoord.

Op het spirituele pad werken mensen vaak met een leraar. De leraar kan je helpen en spiegelt als het goed is wat je nodig hebt om je eigen stappen te kunnen zetten.

Uiteindelijk zit de echte leraar in jezelf en helpt je beoefening om die leraar te leren kennen.

Voordelen

Vanuit dat gezichtspunt heeft computer yoga nog een extra voordeel, naast altijd op je eigen tijd en in je eigen gekozen ruimte te kunnen oefenen.

Het stimuleert je namelijk nog meer om echt zelf te voelen en waar te nemen, zonder direct fysiek een persoon bij de hand die dat voor je invult.

Het mooie is dat er toch hulp nabij is om je te ondersteunen. Je kijkt en luistert naar de lessen op de computer, en waar nodig en gewenst neem je contact op met mij.

Kijk eens bij onze Online Yogalessen en doe een gratis proefles!

Geef een reaktie