Duurzame energie

Geef een reaktie

Duurzame energieDuurzame energie wordt te pas en te onpas genoemd door menig politicus en energiemaatschappij. In de persoonlijke sfeer doelt men dan vooral op de gas- en lichtvoorziening. In de fysieke en mentale sfeer heb je hier echter ook mee te maken. Want, waar haal jij jouw eigen energie vandaan?

De ene dag voel je jezelf fitter dan de andere. Dat is een gevoel dat iedereen denk ik wel kent. Waar dat precies door komt, is een ingewikkelder vraagstuk. Zou het niet fijn zijn om wat beter te weten hoe dit zit?

Als je wil koken dan houd je een vlammetje bij de gaspit. Voor het opladen van je mobiel steek je de stekker in het stopcontact. Bestaat er ook zoiets om je fysieke en mentale metertje te laten stijgen? Misschien vind je het prettig om hier wat meer over te weten te komen. Dat komt dan mooi uit: je bent hier aan het juiste adres!

Adem

Bij yoga wordt energie vaak samen genoemd met de adem. Dat is trouwens nu eens echt een duurzame energie! Dag en nacht voorziet deze installatie jouw systeem automatisch, kosteloos en zonder vervuiling van de broodnodige zuurstof en energie.

De yoga kent wel een spelregel: ademen doe je door je neus. Bij verkoudheid is dat natuurlijk een beetje lastig. Als je het de rest van de tijd echter als werkwijze aanhoudt dan ben ik als yogadocente al heel blij.

Duurzame energie

Blijft de vraag hoe je nu precies komt aan duurzame energie, voor eigen gebruik. Zit er ergens een kraantje dat je open kunt draaien of kun je jezelf aansluiten op een soort centrale bron?

Uit ervaring kan ik deze vraag bevestigend beantwoorden. Yoga biedt technieken om hiermee aan de slag te gaan. Een begin kun je al maken met regelmatig goed het contact van je voeten met de ondergrond te ervaren. Met aandacht ademen is er ook zo een.

Het vraagt echter wel wat oefening. Rome is immers ook niet in een dag gebouwd. Dus verwacht niet binnen een dag onvoorstelbare resultaten. Als je geduld hebt dan durf ik je echter wel iets te beloven. Er zal echt wat in je veranderen. Durf je deze interessante uitdaging aan?

Regelmatig

Met regelmatig oefenen zet je het proces al gauw in gang. Een geplant zaadje moet je immers ook water geven. Erbij wat liefde en een beetje aandacht. Met de tijd groeit het zaadje uit tot een mooie bloem of plant.

Het woord regelmatig is vergelijkbaar met het woord duurzaam. Je zet iets in gang voor langere tijd. Wat je zo in jezelf voedt, zal groeien. Dat is nog zo’n spelregel die ik uit de yoga ken.

Het helpt trouwens om het niet te overdrijven. Met mate oefenen is doorgaans het beste. Je systeem kan zo wennen aan het hele gebeuren. Bovendien raak je zo niet in de stress, want anders zit je daar weer mee…

Geef een reaktie