Geduld

Geef een reaktie

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/deb36694n4/domains/yogacentraal.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/seo-ultimate/includes/jlfunctions/arr.php on line 76

GeduldOok ik vind geduld oefenen niet altijd gemakkelijk. Uiterlijk lijkt dat misschien wel zo. Stille wateren hebben diepe vaak diepe gronden. Zo is het bij mij ook nog wel eens van binnen groot feest.

De noodzaak van geduld manifesteert zich op ontelbaar veel gebieden. Het hele dagelijkse leven zit er mee vol. Dus steeds zijn er weer nieuwe ronden, nieuwe kansen. Of dat je persoonlijk altijd zo blij maakt, is dan natuurlijk vraag twee.

Afhankelijk

Geduld is voor mij het lastigst als ik afhankelijk ben van een ander. Die ander bepaalt dan soms het moment en niet ik. Mijn eigen wensen zijn dan misschien ook wel belangrijk, maar het welzijn van die ander is nu eveneens in het geding.

Ik ben een zeer zelfstandige dame. Daarover vertelde ik je eerder al eens. Graag doe ik de dingen op eigen manier en methode. Geduld voor andere ritmes gaat niet altijd vanzelf.

Schakelen

Het mooie is dat ik toch in staat blijk te schakelen, van mijn ikje naar het grote geheel. Dat geheel bestaat soms uit een ander of beslaat wat meer het algemeen belang.

Om een omschakeling te kunnen maken, zit of sta ik heel bewust even stil. Soms letterlijk, anders figuurlijk, bekijk ik in een adempauze mijn volgende stap in het betreffende geval.

Contact maken

Dus om gemeend geduld te kunnen ervaren, moet ik beginnen een soort contact te maken. Met een diepere laag in mijzelf. De haast die ik voel aan de oppervlakte, belemmert me namelijk heel duidelijk het zicht.

Het stapje opzij dat ik neem, is dan nodig om te ervaren dat ik meer ben dan het ikje alleen. Het andere, iemand anders of de anderen zijn er ook nog en mogelijk is de scheiding tussen hen en mij helemaal niet zo groot.

In het stapje opzij maak ik vervolgens contact met het andere. Dat kan zijn in de vorm van een persoon, heel concreet. Of wat abstracter, als met een soort van gevoel. Ik leef me in en neem tijd me te openen, kwetsbaar te zijn naar de ander en naar mijzelf.

Een klein wonder

Van binnen gebeurt er dan een klein wonder. Al zo vaak heeft dat zich aan me getoond. Iets in mij is namelijk na een poosje veranderd. Van binnen is iets wat hard was, verzacht.

Geduld naar de ander is ineens niet meer moeilijk. Met een glimlach voel ik ruimte en die ander voelt dat ook. Mijn verandering heeft bovendien nog een zeer welkom, bijkomend effect. Die ander verzacht ook, want mijn milde opstelling gaat ook door hem of haar heen.

Energetisch

Energetisch kan ik dit goed verklaren. Een blokkade is van binnen opgelost. Als je er middenin zit, voelt het echter toch vaak anders. De volgende keer begin je dan gewoon maar weer opnieuw.

Ook in dit proces speelt geduld oefenen een rol. Af en toe heb je de pest in. Waarom ben ik hiermee nu nog niet klaar…?

Blijf net als ik gewoon proberen en ervaar kleine wondertjes op zijn tijd. Het kleine wordt op een gegeven moment het grote. Nog even geduld oefenen. Ik doe met alle plezier met je mee.

Geef een reaktie