Jezelf zijn

Geef een reaktie

Jezelf zijnKun jij in jouw leven helemaal jezelf zijn? Of heb je het idee dat je steeds maar een rol speelt en niet toe komt aan wie je eigenlijk bent? Een interessante vraag in dit verband is wie je dan denkt dat je bent. Ben jij de persoon die je ziet als je in de spiegel kijkt? Of ben je jouw gedachten en alles wat je voelt bij de dingen die je doet?

Je hoort wel eens de frase: je bent wat je eet! Daar zit natuurlijk ook wat in. Wat je er aan voeding instopt, is ongetwijfeld van groot effect op hoe je eruit ziet en wat je fysiek en mentaal ervaart.

Het is echter niet alleen wat je eet dat uitmaakt voor je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Wat je anderszins tot je neemt, qua informatie en indrukken, heeft minimaal zo’n invloed op hoe je jouw realiteit ervaart.

Kennismaking

Jezelf zijn kun je natuurlijk alleen als je jezelf goed kent. Pas dan kun je onderscheiden wat ruis is en wat the real stuff. De vraag is dus hoe je jezelf beter kunt leren kennen. En daarvoor ben je hier aan het juiste adres šŸ˜‰

Want, jezelf leren kennen vraagt om de tijd nemen, om aandacht besteden aan hoe en wat in jouw systeem. Wie is het namelijk die kijkt door jouw ogen, wie hoort en proeft de dingen die deze wereld jou te bieden heeft.

Het Zelf

In de psychologie wordt onderscheid gemaakt tussen het grote en het kleine ik. Het kleine ik houdt zich bezig met alle beslommeringen waar jij als mens dagelijks mee te maken hebt. Het grote ik kan wat meer van een afstandje de dingen bekijken en ziet wat meer het grotere geheel.

Daar heeft jezelf zijn ook wel wat mee te maken. Je zou kunnen spreken van het grote en het kleine zelf. De meeste mensen kennen vrij goed het zelf in de dagelijkse dingen. Het grote Zelf is echter nogal eens een vrij onverkend terrein.

Plan van aanpak

Aandacht en tijd geven aan het grotere Zelf is dus de weg te gaan, tenminste als echt jezelf zijn op je verlanglijstje staat. Dat klinkt vrij ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk helemaal niet!

Met wat yogaoefeningen, letten op je adem, regelmatig even stilstaan (of stil zitten), maak je een mooie start met jezelf zijn. Eindelijk leer je jezelf echt kennen en komt je leven eerst volledig tot zijn recht.

Ik wil je graag helpen om (verder) op weg te gaan en concreet te maken waartoe jij werkelijk bent bestemd.

Gemakkelijk

Om het je gemakkelijk te maken heb ik daarom een online programma samengesteld. Je treft daarin alle oefeningen aan die je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan. Dat kan op ieder door jou gewenste moment.

Neem eens een kijkje…

Geef een reaktie