Luisteren naar je lichaam

Geef een reaktie

Luisteren naar je lichaamLuister jij altijd naar je lichaam als je merkt dat je eigenlijk wat meer rust zou moeten nemen? Dat is vast een gewetensvraag. Ik durf te wedden dat je hier niet volmondig ‘ja’ op kunt zeggen. Ik ken het natuurlijk zelf ook: je zit in een drukke periode, er komt van alles op je af en eigenlijk heb je hier helemaal geen tijd voor.

En dan word je ineens ziek. Je lichaam trapt op de rem en toch maak je jezelf wijs dat je het niet hebt zien aankomen. Min of meer gedwongen moet je vervolgens rust nemen en bijkomen. Wat denk je, zou er een andere manier zijn om met je gezondheid en welzijn om te gaan?

Yoga

Yoga is bij uitstek een manier om wat meer aandacht te besteden aan je algehele welzijn. Je neemt de tijd om te voelen hoe het met je gaat, in lichaam en geest. In je lichaam ga je heel precies na hoe het deel voor deel aanvoelt. Je leert als het goed is bovendien hoe je het op een vriendelijkere manier kunt onderhouden.

Dat kost niet alleen maar tijd, maar het levert je uiteindelijk juist meer tijd op! Je wordt in het dagelijkse leven alerter, zodat je sneller in de gaten hebt wanneer je gas terug moet nemen. Het lichaam is wat dat betreft een expert in het geven van signalen. Jij kunt met die signalen uiteraard doen wat je wilt. Als je er niks mee doet dan gaat het lichaam gewoon wat nadrukkelijker protesteren. Je zult dit proces ongetwijfeld herkennen…

Doe het nu

Mensen beginnen vaak met yoga als ze zich niet zo prettig voelen. Ze hebben last van hun lichaam of zitten geestelijk en/of emotioneel in de knel. Mijn eigen yogaleraar zei hierover eens heel gevat: “Jij hebt geen last van je lichaam, maar jouw lichaam heeft last van jou!” Als je dit goed tot je door laat dringen, kan het je hele perspectief op je situatie veranderen!

Misschien heb je wel eens aan yoga gedaan of overweeg je het al een poosje. Als ervaringsdeskundige zou ik je willen aanraden niet te wachten tot het lichaam je werkelijk een halt toeroept en je voorlopig helemaal niks meer kunt.

Online Yogales

Yoga is iets wat je een leven lang kunt beoefenen en waarvan de waarde ook een leven lang meegaat. Je voelt je er ongetwijfeld prettiger bij. Naast alle gezondheidsvoordelen biedt het je ook een extra dimensie in je menselijke bestaan. Je leert jezelf beter kennen en zeg nou zelf, wie wil dat niet?

Neem eens een kijkje bij online yogales.

Geef een reaktie