Meditatie 24 uur per dag

Geef een reaktie

Meditatie 24 uur per dagMeditatie 24 uur per dag… dat klinkt je op het eerste gezicht misschien wat overdreven in de oren. Mogelijk kun je je er ook weinig bij voorstellen. Regelmatig een half uurtje mediteren is toch al ingewikkeld genoeg!

Als je nog maar net begonnen bent met meditatie dan zou ik me het hoofd hier ook maar niet breken. Ik kan je misschien wel wat meer vertellen over hoe het bij mij werkt. Geloof me, dit is voor mij ook niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het is in de loop van de tijd na veel beoefening in mijn systeem gekomen. Het zit er nu echter in en gaat er niet meer uit.

Ik ben heel nieuwsgierig hoe dit voor jou is. Schrijf als je klaar bent met lezen hieronder eens jouw verhaal. Herken je wat ik zeg of werkt het heel anders bij jou?

Waarom

De dag waarop ik deze tekst schrijf, gebeuren er in de wereld allemaal vreselijke dingen. Op de radio hoorde ik net een overvloed aan ellende in de wereld. Een ongeluk met heel veel doden en mensen die elkaar bestoken met wapens. Al met al echt onmetelijk veel leed.

Een vraag die ook mensen die mediteren zichzelf dan nog wel eens stellen, is waarom dit toch allemaal gebeurt. Heeft het mediteren wel zin? Kun je niet veel beter gewoon heel praktisch iets doen?

Persoonlijk denk ik zeker dat het zin heeft. Zozeer zelfs dat het voor mij een levenshouding geworden is. Volgens mij kun je pas naar goed stilstaan afstemmen op wat moet gebeuren. Zo weet je ook beter wat je moet of kunt doen.

In het klein gaat dit ook voor mijzelf op. Als je het breder trekt dan geloof ik eveneens in de enorme waarde ervan. Het effect zou zich mijns inziens wereldwijd als een olievlek kunnen verspreiden. Zoiets kan eigenlijk ook alleen in het klein beginnen. Ergens begint het en dan volgt er meer.

Adempauze

Ik begrijp ook wel dat er soms gewoon iets moet gebeuren. Handelen is dan op zijn plaats. Voordat je echter overgaat tot ingrijpen, zet je voeten dan eerst eens stevig op de grond. Mijns inziens kun je namelijk alleen vanuit de juiste basis komen tot goed handelen. Liever eerst een adempauze in plaats van dat eeuwige paniekvoetbal.

Als je het nieuws volgt, lijkt het echter meer regel dan uitzondering om er meteen bovenop te springen. De reactie is er al voor je het weet. Een incident is ontstaan. Het circus kan beginnen. Daar rennen we dan weer als kippen zonder kop met zijn allen achteraan.

Zou je het niet eens willen proberen om gewoon even te wachten voordat je in actie komt? Voor mij staat dit voor beoefening op alle uren. In een notendop dus: meditatie 24 uur per dag.

Geef een reaktie