Mijn energie is op

Geef een reaktie

Mijn energie is opHeb jij regelmatig het gevoel dat je energie op is, dat de voorraad uitgeput is? Vraag je je wel eens af hoe dat nu kan? Een vraag die hieraan vooraf gaat: Wat is energie eigenlijk?

Kun je haar vastpakken of is zij meetbaar als je bijvoorbeeld een MRI maakt? Met de reguliere meetapparatuur die gangbaar is in de medische wereld kan dit niet.

Maar, kun je je andere manieren van meten voorstellen waarop je energie toch zichtbaar kunt maken?

Gevoelstemperatuur

Duidelijk is in elk geval dat energie iets is wat voelbaar is. Je kunt immers waarnemen of je wel of niet de energie hebt om een bepaalde activiteit te doen.

Daarbij kun je je afvragen of dit louter een fysieke kwestie is of dat het mentale hierin ook een rol speelt.

Voorhanden

Bovendien zou het ook nog eens zo kunnen zijn dat er wel energie aanwezig is, maar dat jij gewoon niet weet hoe je deze voorraad het beste kunt aanspreken.

Er zijn mensen die beweren dat energie onuitputtelijk is. Zeggen dat je energie op is, zou in dat geval neerkomen op klinkklare onzin…

Waarheid

Zoals altijd ligt de waarheid ongetwijfeld ergens in het midden. Praktischer is waarschijnlijk om te kijken hoe je haar het beste kunt benaderen.

Lastig is daarbij dat energie voor onze mensenogen niet zichtbaar is. Je kunt haar dus niet zomaar vastpakken. Haar reservoir moet dus op een andere manier worden aangesproken.

Yoga

Mensen die aan yoga doen weten echter dat energie buitengewoon goed voelbaar is. Als je een oefening hebt gedaan en vervolgens navoelt dan neem je waar dat er iets in je lichaam is veranderd. Kortom, je voelt de energie doorstromen.

Het geheel voelt anders aan dan ervoor.

Fysiek

Dit is een lichamelijke kwestie en degene die dit met enige regelmaat ondergaat, weet dat deze fysieke verandering niet berust op toeval. Energie kan stromen en door te oefenen kun je dit stromen absoluut een handje helpen.

Wat zegt dit over het gebrek aan energie waarover ik het in het begin van dit stukje had?

Mentaal

Kennelijk is er ook een mentale en emotionele factor in het spel. Misschien vertel ik je geen nieuws als ik opper dat lichaam en geest altijd beide een rol hebben in hoe je je voelt.

Fysiek kan er iets in de weg zitten waardoor het systeem niet goed doorstroomt. Mentaal kan dit echter evenzeer het geval zijn. Ook door een mentale blokkade kan je energiedoorstroming niet optimaal zijn.

Het goede nieuws

Uit bovenstaande blijkt dat je in elk geval aan de fysieke kant dingen kunt doen die de energiedoorstroming bevorderen.

En guess what: als je dit met je volle aandacht regelmatig doet dan heeft dit zonder twijfel ook een groot effect op je mentale gesteldheid.

Eerst zien

Uiteraard moedig ik je ook hier aan om zelf te onderzoeken of dit voor jou eveneens zou kunnen werken. Ik kan je natuurlijk van alles wijsmaken, maar alleen jij maakt uit of jij er iets mee kunt.

Laat me weten hoe het bevalt!

Geef een reaktie