Waar je je energie naartoe stuurt, gaat het stromen

Geef een reaktie

Waar je je energie naartoe stuurt, gaat het stromenJe kunt het zien als een wonder, maar het is mijn ervaring dat waar je je energie naartoe stuurt het gaat stromen! Oftewel, er gebeurt iets en er komt iets in beweging. Het groeit!

Wat mij betreft is dit een wetmatigheid en deze is natuurlijk op verschillende manieren in te zetten. Zowel positief als negatief. Energie zelf is overigens neutraal. Jij moet dus je eigen keuze maken waar jij je energie naartoe stuurt.

Ongewoon

Misschien ben je niet gewend om op deze manier naar dingen te kijken. De spelregel geldt overigens niet alleen voor je handelingen. Het geldt ook voor wat er gebeurt in je hoofd. Als je ergens je energie in steekt dan gaat daar meestal een geestelijk proces aan vooraf. Je denkt erover na en je probeert in te voelen wat je het beste kunt doen.

Je zegt vast wel eens: dit kost me heel veel energie! Het kan dan om een fysieke klus of inspanning gaan, maar vaak gaat het over iets tussen de oren. Een menselijke interactie kan eraan ten grondslag liggen of een dilemma waar je mee zit.

Energie is gelukkig gratis en onbeperkt, maar waar zit het vaatje waaruit je dagelijks tapt?

Onbeperkt

Energie is onbeperkt aanwezig, zo zeggen de wijzen. De vraag is waar je haar kunt vinden en dus hoe je de voorraad kunt aanboren voor alles wat je doet.

Wat je ook wel hoort, is dat vermoeidheid in dit verband eigenlijk onzin is. Als je je moe voelt dan is er sprake van een ophoping van energie die niet weg kan. Hoe het ook zij, je zit er maar mooi mee!

Op een of andere manier is het zaak om ervoor te zorgen dat energie goed kan stromen. Je hebt immers meer aan vloeibare energie dan aan de gestolde variant. Daar kun je je vast iets bij voorstellen. Hoe zorg je ervoor dat het allemaal zogezegd gesmeerd blijft verlopen en niet vastloopt of blokkeert?

Bewust

Je kunt een begin maken door met je aandacht heel bewust aanwezig te zijn bij wat je doet en denkt. Misschien wist je nog niet dat het kon, maar je kunt tot op zekere hoogte een keuze maken in waar je je energie in steekt. Of die keuze helemaal vrij is, daarbij zijn kanttekeningen mogelijk. Maar vooruit, alvast een eerste stap zetten doet je vast geen kwaad.

Daarna kun je eens gaan kijken of je wat nadrukkelijker je energie naar dingen, activiteiten en bijvoorbeeld ook mensen kunt sturen. Dit heet in de volksmond wel positieve energie.

Neem open en met belangstelling waar wat er dan al of niet gebeurt. Dat is op zich al een mooie oefening. Mindfulness, populair gesteld.

Toeval

Een onverwachte wending kun je bestempelen als toeval. Ik neem aan dat je daarmee dan bedoeld dat het een niet met het ander te maken heeft. Een leuk weetje is misschien dat woord toeval uit elkaar te halen is in toe en vallen. Oftewel iets valt je toe! Het is een beetje als een geschenk dat je aan mag nemen. Of je er nu kritisch over bent of niet.

Het lijkt me de moeite waard om voor jezelf te kijken of bovenstaande ook voor jou kan werken. Wat jij wellicht beschouwt als zweverig, wordt mogelijk dan ineens heel toepasbaar en concreet. Als blijkt dat je er niks mee kunt of dat in de praktijk blijkt dat het allemaal maar flauwekul is dan hoor ik dat graag van je.

Voor nu wens ik je alvast veel energie!

Geef een reaktie