Wat is een aura?

Geef een reaktie

Wat is een aura?Wat is een aura? Die vraag heb je jezelf misschien ook wel eens gesteld. Een aura heeft niet per se met yoga te maken. Maar, mogelijk tref je bij yoga iemand die zich daar wel mee bezig houdt.

Zo leerde ik heel wat jaartjes geleden een vrouw kennen die verstand heeft van aura’s. Verstand en aura’s kan ik overigens beter inruilen voor aura en intuïtie. Die passen veel beter bij elkaar.

De vrouw in kwestie kan aura’s lezen. Zij trainde zich via een opleiding hierin. Uit zo’n aura kan zij informatie halen. Zij ziet bijvoorbeeld hoe het met de gelezen persoon gaat.

Iemand doorzien

Dat wil overigens niet zeggen dat zij op elk moment als het ware door je heen kan kijken. Dat zou voor veel mensen misschien ook wat bedreigend zijn. Om iemands aura te zien zal zij zich eerst moeten concentreren. In die concentratie stemt zij af en streeft ze naar zo min mogelijk persoonlijke ruis.

Mensen komen naar haar toe wanneer zij willen worden gelezen. Zij hebben een vraag of zitten met een probleem. Mijn vriendin gaat er dan even goed voor zitten, richt haar aandacht naar binnen. Ze voelt en ziet. Aan de persoon voor haar geeft ze die informatie door.

Een dergelijke sessie noemt men ook wel een reading. Ik gebruikte het woord lezen al hiervoor. Een bijzondere vorm van lezen, dat heb je waarschijnlijk al wel begrepen. Eentje die je niet meteen leert op de lagere school.

Intuïtie trainen

Yoga en het lezen van de aura horen niet per se bij elkaar. Beide hebben echter wel te maken met het trainen van je intuïtie. Naast je ratio is het ook waardevol om hiermee in contact te zijn.

Eigenlijk best vreemd dat je dit niet op school leert. Het schoolsysteem is primair op het rationele gericht. Hersenactiviteit lijkt mij echter niet zaligmakend. Natuurlijk, wel belangrijk, maar onder het hoofd zit ook nog een lijf.

School voor intuïtie

Een aura lezen kun je leren op een school voor intuïtie. Die vriendin van mij is ook naar een school met zo’n soort naam gegaan. In select gezelschap leerde zij daar aurareading. Healing ofwel genezen of helen hoorde daar ook bij.

Helen is een mooi woord voor heel worden. Holisme is daarvoor de familienaam. Als je denkt aan dat hoofd met daaronder een lichaam, begrijp je misschien wat beter wat ik bedoel met zo’n geheel.

Yoga is in wezen ook een scholing in heel worden. Je herstelt de verbinding tussen lichaam en geest. Als daar harmonie is, kun je gaan werken aan het contact tussen jouw persoonlijke hemel en aarde. Kun je niks met die termen, ervaar het dan gewoon maar.

Aura

Moet je dus als yogi iets met een aura? Wat mij betreft hoeft dat zeker niet. Je kunt er als het je interesseert een detour langs maken. Neem er kennis van en kijk dan of je er verder nog iets mee wil.

Persoonlijk doe ik niet zoveel met aura’s. Ik zie ze echter wel als aanverwant terrein. Door mijn vriendin is mijn aura ook meerdere keren gelezen. Dat ervaar ik als iets bijzonders en ik neem die ervaring met me mee.

Geef een reaktie