Yoga kleding

1 Reaktie

Yoga kledingYoga kleding, bestaat er zoiets of heeft de commercie alleen maar ten eigen bate een dergelijke term bedacht? Een belangrijk kenmerk is dat de kleren lekker moeten zitten. Je moet er bovendien gemakkelijk in kunnen bewegen. Wat is yoga kleding en hoe kom je eraan?

Op internet zijn er verscheidene online winkels te vinden die zich specialiseren in kleding die geschikt voor yoga zou zijn. Je ziet er mooie, soepele lange broeken en kleurige topjes. Daarmee kom je nog eens goed voor de dag! Het is echter de vraag of deze zogenaamde yoga kleding echt anders is dan een joggingbroek die elders verkrijgbaar is. Aan speciale yoga kleding hangt uiteraard ook een eigen prijskaartje. Lees hier meer over wat je eigenlijk nodig hebt.

Eenvoud

Persoonlijk ben ik een liefhebber van eenvoud. Als je in de gekozen kleding lekker kunt bewegen en als ze warm genoeg is dan volstaat deze volgens mij. Ik ben tijdens het oefenen dan ook niet bezig of mijn kleren heel mooi zijn. Misschien ben ik erg praktisch maar voor mij klopt het ook op een ander punt.

Bij yoga hoef je namelijk bij uitstek eens niet de show te stelen. Je aandacht gaat naar binnen. De buitenwereld laat je even voor wat ze is. Als je in een groep oefent dan geldt dat idealiter ook voor de mensen die tegelijkertijd met hun oefeningen bezig zijn. Helaas zie je in de praktijk nog wel eens iets heel anders. Ik noem het een soort Amerikaanse toestanden. Iedereen steekt elkaar de loef af: wie kan het het best en wie ziet er het mooiste uit…

Wat heb je nodig

Zulk uiterlijk vertoon is, zo heb je waarschijnlijk al begrepen, niet echt aan mij besteed. Volgens mij leidt het je af van je eigen beoefening. Je bent bezig met je omgeving en niet zozeer met jezelf. Eigenlijk heb je maar weinig nodig om yoga te kunnen beoefenen. Soepel vallende yoga kleding, een schoon matje of kleedje en de juiste instelling. Meer dan dat hoeft echt niet.

Wanneer oefenen is dan nog een vraag die je jezelf kunt stellen. Je kunt bovendien wat aandacht besteden aan juiste voeding, aan voldoende (water) drinken enzovoort. Yoga kleding of een flitsend matje kun je missen, hoewel het natuurlijk prima is als je ergens bewust voor kiest. Doe het dan omdat je de spullen ook goed kunt gebruiken. Zorg dat je er na aanschaf echt iets aan hebt.

Mocht je toch voor de verleiding bezwijken om de beste en de mooiste te willen zijn, bezie die kant van jezelf dan met een glimlach. Dat is beter dan onderdrukken, want daarmee gaat de neiging niet weg. Erken het als je verlangt naar kleding van dure merken. Dat jij die ook wilt hebben. Kijk er maar naar. Je hoeft jezelf er niet om te veroordelen. Aanvaard je verlangen en maak dan een keuze in wat je doet.

Yoga kleding

Kort samengevat kan ik dus wel zeggen dat yoga kleding van de Bristol of de Hema ook prima is. Ga je toch voor de bijl voor een speciale online variatie, wees je dan bewust van je drijfveren. Dat is ook yoga, dus dan dient het toch nog ergens voor šŸ˜‰ Laat wat je ook kiest in elk geval niet in de weg staan van je yogabeoefening. Oefen met mate en bewandel rustig je pad. Het ga je goed!

1 Reaktie op “Yoga kleding”

  1. Amalia de Jong

    Leuk om te lezen; ik ben zelf ook een voorstand van simpele maar eerlijke producten zodat de aandacht naar binnen wordt geleid en niet naar buiten.

    Groetjes!

Geef een reaktie