Yoga op maat

1 Reaktie

Yoga op maatYoga op maat is yoga op jouw lijf geschreven. Wie wil dat nou niet? De vraag is of je weet wat je zelf nodig hebt. Het antwoord is misschien een aardige verrassing. Daarachter komen is namelijk een onderdeel van het yogatraject. Een steuntje in de rug kan iedereen natuurlijk wel gebruiken en op zijn tijd ook een handig advies. Yoga op maat kan je deze dingen bieden. Ik ondersteun je als online coach en jij gaat er thuis mee aan de slag.

Je weet wellicht al dat je met online yogales je eigen programma kunt samenstellen. Daarin sta je echter niet alleen. Ik kan me namelijk voorstellen dat je niet precies weet hoe je dit aan moet pakken. Zet mijn expertise in, ik doe het graag.

Jouw situatie

Allereerst zullen we erachter moeten komen hoe jij er voorstaat, op dit moment. Yoga op maat zal per moment verschillen. Je moet altijd ergens beginnen, dus hoe is het nu?

Mogelijk is er een speciale reden dat je met yoga bent begonnen. Er is iets aan de hand en daar moet je wat mee. Met yoga kun je alles weer eens goed vanuit de basis bekijken. Alleen dat helpt al om (opnieuw) van start te gaan.

Yoga op maat betekent dat je je oefening op jouw specifieke situatie richt. De een heeft wat meer behoefte aan geestelijke ontspanning. De ander richt zich op het lichaam waarin pijn of spanning zit. Belangrijk is aandacht voor wat jij nodig hebt. Gun jezelf de tijd om daar achter te komen. Voel ook: ik ben die tijd meer dan waard…!

Chronische aandoeningen

Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat je met yoga begint bij een chronische aandoening. Fysieke oefeningen moet je wellicht daarom een beetje aanpassen. Heb je er wel eens aam gedacht om yoga op een stoel uit te proberen? Ook hier kan ik je bij uitstek adviseren. Maak er gebruik van: ik ben je graag van dienst. Yoga op maat is namelijk zeker ook voor mensen zoals jij bedoelt. Geef het een kans ook al voel je je onzeker. Je lichaam zal je dankbaar zijn, want met stilstand ga je helaas alleen maar achteruit.

Vanuit het medische en paramedische veld krijg je hiervoor ongetwijfeld in de meeste gevallen ook steun. Vergeet echter niet vooraf advies te vragen. Wat je uiteindelijk doet, dat beslis je zelf. Laat je dus altijd eerst goed informeren. Vervolgens ga je weer je eigen weg.

De juiste maat

Uiterlijk lijkt op maat wel op de woorden met mate. In de praktijk is deze koppeling wat mij betreft ook terecht. Met mijn adviezen en ondersteuning kan ik je natuurlijk uitstekend op weg helpen. Jij bent uiteindelijk degene die het uitvoert. Niet ik…

Het is dan ook op termijn mijn streven, dat je voor yoga op maat mij vrijwel niet meer nodig hebt. Hopelijk heb je jezelf onderweg zo goed leren kennen dat mijn steun op de achtergrond volstaat.

Hoe het bij jou loopt, kan ik natuurlijk niet voorspellen. Een standaard is er niet. Jij zult je eigen weg bewandelen. Ik ben er voor je als je dat wenst.

1 Reaktie op “Yoga op maat”

  1. Linda

    Wat een interessant stukje, Sylvia.
    En wat een supergoed idee!

Geef een reaktie