Zoekfunctie

Geef een reaktie

ZoekfunctieZoekfunctie betekent dat het je helpt om naar een specifiek onderwerp te zoeken. Op de homepage van onze website staat deze ook om in de grote voorraad blogs naar een onderwerp te zoeken dat vooral je interesse heeft. De werking is eigenlijk heel simpel. Je typt het woord in het daarvoor bestemde vakje. Je klikt op zoeken en de website geeft de blogs weer waarin dat woord in de titel zit.

Zo kun je wat specifieker kijken, want sommige onderwerpen interesseren je nu eenmaal meer. Er is inmiddels echter over zoveel verschillende dingen iets te lezen dat het jammer zou zijn je om die reden door de bomen het bos niet meer ziet.

Categorieën

Een eerste schifting kun je trouwens al maken door te zoeken op categorie. Misschien gaat jouw belangstelling bijvoorbeeld vooral uit naar yogahoudingen of wil je juist liever lezen over adem en energie. In totaal zijn er vijf verschillende categorieën:

  • Adem en energie
  • Beoefening
  • Houdingen
  • Levensstijl
  • Meditatie

Hier zit ongetwijfeld het een en ander van je gading bij.

Adem en energie

Onder de categorie Adem en energie kun je van alles lezen over de werking van adem in het lichaam en wat de yoga leert over energie. Je kunt er bijvoorbeeld ook meer te weten komen over Pranayama en over het woord Prana wat staat voor adem en energie. Het eerste blog wat ik destijds voor deze categorie gaat over dat je in yoga leert te ademen door je neus. Je kunt er verder ook nog lezen over Volledige Yoga-ademhaling. Neem eens een kijkje en kom erachter wat je allemaal nog niet wist.

Beoefening

Via de zoekfunctie kun je ook naar onderwerpen zoeken die te maken hebben met beoefening. Ik denk bijvoorbeeld aan heel praktische zaken als wanneer oefenen op zijn plaats is en welke kleding je het beste dragen kunt. Er zijn ook talloze artikelen over wat je kunt tegenkomen in beoefening en wat belangrijke spelregels zijn. Je kunt er lezen over het achtvoudige pad van Patanjali, maar ook over hoe belangrijk het is om alles met mate te doen. Ook hier is het de moeite waard om eens nader naar verschillende onderwerpen te kijken. Laat je verrassen door deze rijkdom aan materiaal.

Houdingen

Onder houdingen vind je een heel scala aan beschrijvingen van yogahoudingen. Eerst een voorwoord en dan een instructie, stap voor stap. Deze blogs helpen je wellicht om al wat meer in de stemming te komen en je komt erachter wat de waarde kan zijn van elke yoga asana. De beschreven oefeningen hebben bovendien allemaal een plekje in het yogaprogramma. Dus als je ze graag in het echt wil gaan beoefenen dan bieden wij je een grote verzameling videolessen, dus in beeld en geluid instructie waarmee je thuis aan de slag kunt. Zou dat niet super zijn?

Levensstijl

De zoekfunctie zal je in de categorie levensstijl helpen vinden over onderwerpen die te maken hebben met de dingen van alledag. Dus wat yoga voor je kan betekenen bij het doen van heel gewone dingen: eten, drinken en slapen. Ik noem maar eens wat. Aan tal van dat soort onderwerpen is een blog gewijd. Je kunt er bijvoorbeeld ook een artikel vinden over spiritualiteit in de media, over conditioneringen en maatschappelijk betrokken zijn. Neem ook hier eens kijkje. Misschien ben je verbaasd over wat allemaal raakvlakken met yoga heeft.

Meditatie

Tot slot is er de categorie meditatie. Hier lees je over mediteren zelf, maar ook over bijvoorbeeld retraites en mindfulness. Er is ook een blog met de titel Meditatie is niet moeilijk. Laat je prikkelen en kijk wat je eigen ervaring is. Je kunt er verder lezen over compassie en verlichting, over het nut van denken en over de houding waarin je het beste mediteren kan.

Zoekfunctie

Zoals ik al zei, er is een enorme variatie in wat je bij ons over yoga lezen kan. Met de zoekfunctie vind je al navigerend vast en zeker beter je weg. Uiteindelijk is het echter de volgende stap om wat je leest ook in de praktijk te brengen. Mag ik je daarmee op weg helpen?

Geef een reaktie